Expertisecentrum Europees Recht

Agenda

1 t/m 10 van 34

ECER-infobijeenkomsten Nederlands EU-voorzitterschap 2016: Eu-instellingen en besluitvormingsprocedures

18 mei 15

Met het oog op het Nederlands EU-voorzitterschap 2016 organiseert het ECER een reeks juridische verdiepingsbijeenkomsten over EU-institutionalia. Op maandag 18 mei vindt de tweede bijeenkomst plaats: “De EU-instellingen en besluitvormingsprocedures”. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan vanaf nu.

ECER-bijeenkomst Betere EU-regelgeving

28 mei 15

Een nieuw akkoord tussen de Raad, het EP en de Commissie moet leiden tot verbetering van de EU-regelgeving. Daarvoor heeft de Commissie een uitgebreid pakket maatregelen gepresenteerd. Over deze voor alle departementen interessante ontwikkeling organiseert het ECER een eerste gedachtewisseling.

ECER-lunchbijeenkomst 29 juni: Uitspraak EU-Hof in OMT-ZAAK

29 jun 15

In zijn eerste prejudiciële verwijzing ooit heeft het Duitse Bundesverfassungsgericht zich uiterst kritisch getoond over de legaliteit van het door de ECB aangekondigde OMT (Outright Monetary Transactions) programma. Met dit programma toont de ECB zich bereid om onder bepaalde omstandigheden staatsobligaties op te kopen van eurolanden in moeilijkheden, en geeft zij inhoud aan de 'Whatever it takes' uitspraak van president Draghi uit de zomer van 2012. Het EU-Hof heeft de vragen nu beantwoord, en deelt de bezwaren van de Duitse rechter in het geheel niet. Waarom komt het EU-Hof tot een fundamenteel andere beoordeling van het OMT programma? En wat kan het Bundesverfassungsgericht nu nog? Op maandagmiddag 29 juni 2015 organiseert het ECER een lunchbijeenkomst over de uitspraak van het EU-Hof in de OMT-zaak. U kunt zich nu aanmelden.

ECER-infobijeenkomst EU-voorzitterschap 2016: Agendasetting en stemprocedures in Raad en Coreper

14 sep 15

Met het oog op het Nederlands EU-voorzitterschap 2016 organiseert het ECER een reeks juridische verdiepingsbijeenkomsten over EU-institutionalia. Op maandag 14 september vindt de derde bijeenkomst plaats: "Agendasetting en stemprocedures in Raad en Coreper". Aanmelden voor deze bijeenkomst kan vanaf nu.

Lezing Frans Timmermans "The last chance Commission" - Instituut Clingendael en Universiteit Leiden

18 sep 15

Op vrijdag 18 september 2015 geeft Frans Timmermans, eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie, een lezing in het Auditorium te Den Haag.

ECER-infobijeenkomst EU-voorzitterschap 2016: Samenwerking Raad en Europees Parlement

22 sep 15

Met het oog op het Nederlands EU-voorzitterschap 2016 organiseert het ECER een reeks juridische verdiepingsbijeenkomsten over EU-institutionalia. Op dinsdag 22 september vindt de vierde bijeenkomst plaats: “Samenwerking Raad en Europees Parlement”. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan vanaf nu.

Lezing H.E. Ilze Rūse – “The experience of the Latvian Presidency of the EU Council in the field of external relations”

29 sep 15

Op dinsdag 29 september 2015 zal H.E. Ilze Rūse, de Letse ambassadeur in Nederland, een lezing geven in het T.M.C. Asser Instituut.

ECER-infobijeenkomst Nederlands EU-voorzitterschap 2016: Comitologie en Delegatie

26 okt 15

Deze ECER-infobijeenkomst komt te vervallen.

ECER-infobijeenkomst Nederlands EU-voorzitterschap 2016: De Eurowob

9 nov 15

Met het oog op het Nederlands EU-voorzitterschap 2016 organiseert het ECER een reeks juridische verdiepingsbijeenkomsten over EU-institutionalia. Op maandag 9 november vindt de volgende bijeenkomst plaats: “De Eurowob”. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan vanaf nu.

Juridisch Forum BZK - "Economische, sociale en culturele grondrechten in opmars"

9 nov 15

Op maandag 9 november organiseert het Ministerie van BZK een lunchbijeenkomst over economische, sociale en culturele grondrechten.